Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam takie pytanie. Dlaczego zawsze gdy robię serwer na jakichkolwiek plikach, to się psuje po 3-4 dniach. W sensie, że się psuje, że serwer działa, ale gdy się loguję to mam Błąd połączenia z serwerem. Zawsze gdy się włączał serwer to wybierałem 1 albo czekałem to 10sek. Używam VirtualBox'a i zawsze tak włączałem serwer:

Uruchom -> Loguję się -> /etc/rc.d/netif restart -> /start -> 1

A zawsze tak wyłączałem, bo kiedyś znalazłem poradnik, że przy normalnym wyłączaniu po jakimś czasie się pliki psują.

/stop[zawsze gdy była włączona komenda /start] -> logout -> czerwony krzyżyk -> Wysyłanie sygnału wyłączenia

To co ja mam zrobić jeszcze, żeby ten ********** serw... znaczy client nie wywalał, żadnego błędu połączenia z serwer?

I nie wiem czemu,ale mój syserr jest pusty nic w nim nie ma.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Logujesz się przez klienta.... Masz wpisany poprawny adres IP?

Opublikowano

Uruchom ze zgodnościami, albo przez admina. Na Hammerze jest identycznie - wszystko jest poprawnie zrobione i tak jest błąd połączenia. Uruchomienie w ten sposób pomaga.

Opublikowano

I tak próbowałem wyłączyć antywirus i uruchomic ze zgodnością, czy tam jako aministrator. Nadal mam ten błąd połączenia z serwerem, a nigdy jeszcze mi nie wyskoczył, żaden błąd w tym VirtualBox, a syserr nadal jest pusty.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...